Back to top
KITCHEN
Residential

Roseneath Road #2

Timber extension, exposed blockwork internal wall and oriel window

This late Georgian property had many period features that had been carefully restored by its previous owners, with the addition of an infill conservatory. However, the house didn’t flow as a family home at all, the plan was disjointed and the modest sized ground floor was divided into 5 fairly small separate rooms.

Our brief was to create a scandi style modern family living space. Our design comprised both a side and rear larch clad extension at ground floor in order to open up the living/dining/kitchen space, creating a separate snug, toilet and cloak room to the front of the property. The extension also allowed for a hidden utility and pantry to be included off of the kitchen.

Upstairs, in order to create a more generous master bedroom, we designed a rear dormer, with the key concept being to frame the beautiful view over the park and allotments that are at the rear of the property.

Key Facts

Location Urmston, Manchester
Build stage Complete
Budget £200k
Share project
DINING
EXTERIOR

Latest Projects

See all Projects